R.ILIRIDA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
R.ILIRIDA

  PSE FEMRAT QAJNË?

  el presidente
  el presidente


  Numri i postimeve : 18
  Registration date : 21/11/2008

  PSE FEMRAT QAJNË? Empty PSE FEMRAT QAJNË?

  Mesazh  el presidente Fri Dec 05, 2008 10:01 am

  PSE FEMRAT QAJNË?
  Shkruar nga I panjohur (Përktheu: B. Dauti)

  Një djalosh i vogël e pyeti nënën e tij:
  - “Pse qanë?”
  - “Sepse kam nevojë” - tha ajo.
  - “Nuk po të kuptoj” - tha ai.
  Nëna e tij vetëm e përqafoi atë, dhe i tha:
  - “Edhe kurrë nuk do ta kuptosh!”
  Më vonë djaloshi i vogël e pyeti babanë e tij:
  - “Pse nëna qanë pa arsye?”
  - “Të gjitha femrat qajnë pa arsye” - babai i tij u përgjigj pa kujdes.
  Djaloshi i vogël, ende duke e pyetur veten pse gratë qajnë, më në fund e pyeti shejhun (një dijetar).
  - “Ai me siguri e din përgjigjen” - mendoi ai.
  - “O shejh! Pse gratë qajnë aq lehtë?”
  Shejhu iu përgjigj:
  - “Kur Allahu krijoi gruan e bëri atë shumë të veçantë. I bëri supet e saj aq të fuqishme që të mbajnë peshën e botës.
  I dha asaj fuqi të brendshme që të durojë lindjen e fëmijës, edhe refuzimin që vjen prej fëmijës së saj.
  I dha asaj fuqi që e mban atë të vazhdojë më tutje kur të tjerët dorëzohen, dhe të kujdeset për familjen e saj përgjatë sëmundjeve dhe lodhjeve pa u ankuar.
  I dha asaj ndjeshmëri që t'i dojë fëmijët e saj në të gjitha rrethanat, bile edhe kur fëmija i saj e lëndon atë shumë rëndë.
  I dha asaj fuqi ta durojë burrin e saj për gabimet që bën ai dhe i dha formë asaj prej brinjës së tij që ta mbrojë zemrën e tij.
  I dha asaj mençuri të kuptojë se burri i mirë asnjëherë nuk e lëndon gruan e tij, por ndonjëherë e vë në provë fuqinë e saj dhe vendosmërinë e saj që të qëndrojë prapa tij e vendosur.
  Dhe së fundi, Ai i dha asaj një lot. Këta lot janë të saj dhe ajo mund t'i përdorë kurdo qoftë që ka nevojë ajo për ata (lot).
  I nevojiten pa arsye, pa sqarime, ata janë të saj (lotët)”.
  - “E sheh biri im, bukuria e gruas nuk është ne veshjen e saj që ajo e vesh, apo bukuria e fytyrës së saj, ose mënyra se si ajo krehë flokët e saj. Bukuria e gruas duhet të shikohet në sytë e saj, sepse ajo është rruga drejt zemrës së saj-vendi ku dashuria jeton.”
  Djaloshi i vogël e mori përgjigjen e tij dhe kurrë nuk e bëri atë pyetje përsëri.

   Ora është Tue Jun 18, 2024 3:34 am