R.ILIRIDA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
R.ILIRIDA

  30 SHENJAT E HIPOKRITËVE

  el presidente
  el presidente


  Numri i postimeve : 18
  Registration date : 21/11/2008

  30 SHENJAT E HIPOKRITËVE Empty 30 SHENJAT E HIPOKRITËVE

  Mesazh  el presidente Fri Dec 05, 2008 9:50 am

  30 SHENJAT E HIPOKRITËVE  Shkruar nga: Shejh Aid Abdullah Karni (Përktheu nga anglishtja: Arian Koçi)

  1.Mashtrimi dhe gënjeshtra.
  2.Tradhtia.
  3.Paturpësia dhe mosbindja gjatë diskutimit.
  4.Thyerja e premtimit.
  5.Përtacia në adhurim.
  6.Syefaqësia.
  7.Moskujtimi i Allahut.
  8.Ngutja në namaz.
  9.Shpifja kundër vepërmirëve në gjirin e besimtarëve dhe të devotshmëve.
  10.Tallja me Kur’anin, me Sunnetin dhe me të Dërguarin sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem.
  11.Betimi i rremë.
  12.Mospëlqimi i shpenzimit në rrugë të Allahut.
  13.Dezertimi dhe braktisja e muslimanëve.
  14.Sajimi i fjalëve të rreme dhe shkaktimi i thashethemeve.
  15.Gjetja e fajit te përcaktimi i Allahut.
  16.Njollosja e nderit të të devotshmëve.
  17.Qëndrimi larg nga namazi me xhemat.
  18.Shkaktimi i trazirave ndërkohë që pretendojnë se vendosin paqe.
  19.Sjellja që kundërshton atë që është në zemër.
  20.Frika nga ngjarjet, incidentet dhe ndodhitë e papëlqyeshme.
  21.Shfajësimi i rremë.
  22.Urdhërimi në të keqe dhe ndalimi në të mirë.
  23.Koprracia.
  24.Harrimi i Allahut.
  25.Mohimi i premtimit të Allahut dhe i të Dërguarit të Tij.
  26.Shqetësimi për sjelljen e jashtme dhe neglizhimi i gjendjes së brendshme.
  27.Gojëtaria, llafosja pa fund, mburrja dhe lavdërimi.
  28.Mungesa e kuptimit të fesë.
  29.Mosmëkatimi në sy të njerëzve (për shkak të frikës ndaj tyre), por trimërimi ndaj Allahut duke bërë mëkate fshehurazi.
  30.Kënaqja kur besimtarët i godet fatkeqësia dhe hidhërimi kur ata përjetojnë hare dhe kënaqësi.

   Ora është Tue Jun 18, 2024 2:31 am